Omgeving

Een aantrekkelijke woonregio


HUISSEN

Huissen bevindt zich in de provincie Gelderland, in het stroom- gebied van de Waal, Nederrijn en Linge, tussen Nijmegen enArnhem. Dijken en uiterwaarden vormen daarin karakteristieke landschapselementen. Sinds 2001 vormt Huissen samen met de voormalige gemeenten Bemmel en Gendt de gemeente Lingewaard, een populaire woonlocatie vanwege de centrale ligging in het groene hart van de stadsregio Arnhem-Nijmegen.

Rijke historie

Huissen vierde in 2014 het 700-jarig bestaan, beter gezegd 700 jaar stadsrechten, want de historie van de kern gaat meer dan 1200 jaar terug. Hoewel Huissen zich door de ligging tussen Arnhem en Nijmegen ontwikkelde tot een moderne en vitale forensenstad, is de rijke historie nog alom zichtbaar.

De combinatie van stedelijk comfort, historie, cultuur en rustgevende natuur is een van de kenmerkende aantrekkelijkheden van wonen in Huissen. Huissenaren delen dit leefgenot maar al te graag met anderen. Welkom dus in het gastvrije Huissen. Een samenleving die trots is op haar historie en duurzaam samenleven tot toekomst maakt.


Voorzieningen

Als grootste kern van de gemeente Lingewaard beschikt Huissen over een groot en gevarieerd winkelbestand en basisvoorzieningen als scholen, sportaccommodaties, kerken, bibliotheek, musea en voorzieningen voor de gezondheidszorg. Behalve dat hoge voorzieningenniveau beschikt de stad ook over een bloeiend en actief verenigingsleven. Leefbaarheid van de kernen is een belangrijk uitgangspunt van de jonge gemeente Lingewaard.

Tradities, historie, natuur, gemeenschapszin en bourgondische gezelligheid gaan in Huissen hand in hand. Daarvan raken ook steeds meer toeristen en dagjesmensen onder de indruk, want ook zij weten het charmante stadje in het rivierenlandschap van de Nederrijn inmiddels goed te vinden.


Natuur, water, karakteristieke dorpen en nabijgelegen grootstedelijke knooppunten versterken het imago van een aantrekkelijke woon- en werkregio.

Natuurlijke
omgeving

Rust, ruimte en een geweldig rivierlandschap dat elke dag anders is. Veel groen, uiterwaarden, dijken en bloeiende fruitbomen kleuren de directe omgeving van de Vierakkerse Poort. Hier woon je gemoedelijk, sfeervol en eigentijds.

Schrijf u in voor het plan
EN VRAAG DE BROCHURE AAN