Het plan

Geïnspireerd op het verleden


Eigenzinnig wonen

op een centrale locatie

Het woonplan omvat 21 riante appartementen en 4 luxe penthouses en is gesitueerd op de hoek van de Helmichstraat en de Stadswal, even buiten het stadscentrum. Het bouwgebied vormt een driehoek (taartpunt) tussen de Stadswal en de Helmichstraat, een belangrijke toegangsweg naar het centrum van Huissen.

Het ontwerp is geïnspireerd op het verleden en laat zich visueel vertalen als een woontoren(poort), verbonden met een lager, trapvormig poortgebouw. Tezamen vormen ze een opvallend landmark als markering van de toegang tot het bruisende stadshart enerzijds en een groene rustige omgeving anderzijds.

 

EIGENTIJDS COMFORT

De te realiseren appartementen en penthouses beschikken niet alleen over eigentijds ruimtelijk comfort, ze zijn ook voorzien van duurzame en slimme details op het gebied van energie- en klimaatbeheersing. De gevelafwerking geschiedt met traditioneel, in ringoven gebakken baksteen van steenfabriek Vogelensangh.

HISTORISCHE TOEGANGSPOORT

De naam van het appartementsgebouw is ontleend aan een van de historische toegangspoorten van Huissen. Huissen was een omwalde stad, waarvan de stadsmuur drie poorten had.
De Rijnpoort lag aan de Markt en opende de weg naar de rivier. Aan de weg naar Arnhem lag de Arnhemse poort. Via de Vierakkerse- of Buitenpoort verlieten de Huissenaren hun stad richting Nijmegen.


PLANINHOUD

De woontoren omvat 5 riante appartementen, waarvan 2 penthouses. Het bovenste penthouse bestaat uit twee woonlagen en het daaronder gelegen penthouse loopt vanaf de toren door naar het lager gelegen gebouw.
De overige 20 appartementen, waarvan 2 zeer royale penthouses, zijn grotendeels verdeeld over de drie bouwlagen van het lager gelegen appartementsgebouw. Ieder appartement en penthouse beschikt over een praktische, uitgekiende indeling en kan qua afwerking worden aangepast aan uw individuele wensen en voorkeuren.

Alle appartementen en penthouses zijn ruim bemeten, beschikken over een forse buitenruimte in de vorm van een balkon of een terras en hebben in het souterrain een eigen inpandige parkeerplaats, berging en fietsenstalling.

Bekijk appartementen & penthouses

Parkachtige
Tuin

Het groengebied langs de Stadswal en de Helmichstraat wordt parkachtig ingericht en van het buitengebied gescheiden door middel van een 2-rijige haag van veldesdoorn. De beplanting bestaat verder uit boompartijen met een hoge sierwaarde. De organische plantvakken zijn voorzien van siergrassen en wintergroene heesters, afgewisseld met kleurrijke solitaire heesters zoals de Japanse kornoelje en sneeuwbal.

Met de Vierakkerse Poort wordt in Huissen op een toplocatie de top van de regionale woningmarkt gerealiseerd.

Schrijf u in voor het plan
EN VRAAG DE BROCHURE AAN