Architectuur

en de architect aan het woord


De architectuur van de Vierakkerse Poort is even hoogwaardig als onderscheidend. Het ontwerp is geïnspireerd op het verleden en laat zich visueel vertalen als een woontoren (poort), verbonden met een lager, trapvormig poortgebouw. Tezamen vormen ze een opvallend landmark als markering van de toegang tot het stadshart. De toren omvat 5 riante appartementen, waarvan het bovenste penthouse uit twee woonlagen bestaat en het daaronder gelegen penthouse van de toren doorloopt naar het lagere gebouw.

De overige 20 appartementen, waarvan 2 zeer royale penthouses, zijn grotendeels verdeeld over de drie bouwlagen van het lager gelegen appartementsgebouw. Ieder appartement en penthouse beschikt over een praktische, uitgekiende indeling en kan qua afwerking worden aangepast aan de individuele wensen en voorkeuren.

DE ARCHITECT AAN HET WOORD

Peter Brouwers van D+B Architecten


Er is erg lang nagedacht over een toekomstvaste invulling van deze locatie. Het gaat om een kwetsbare plek, daarbij past nu eenmaal zorgvuldigheid. We wilden geen ufo laten landen. Het geheel moest wel iets uitstralen, het ligt aan een belangrijke toegangsweg naar het centrum. Dicht bij een voormalige stadspoort.

 

RUIMTE, COMFORT EN LUXE OP HUISSENSE SCHAAL

 

Goed Geslaagd

Het was nog een hele uitdaging om een gebouw te ontwerpen dat modern en riant oogt, maar ook weer niet detonneert met de omgeving en de lokale inborst. Zeg maar de Huissense schaal. Ik denk wel dat we in onze missie goed zijn geslaagd. Zeer bijzonder is in elk geval dat er tegen ons ontwerp geen enkel bezwaar is ingediend. We bouwen iets waar we samen met de Huissenaren trots op kunnen zijn. Als je een levensloopbestendige woning zoekt, dan vind je die hier.

Met de keuze voor een woontoren in combinatie met een lager gelegen appartementsgebouw hebben we een vorm gevonden die recht doet aan de entree van de stad. Bovendien past het geheel perfect binnen het driehoekige bouwterrein.

Het gebouw oogt niet massaal, maar als een compilatie van twee volumes. Dankzij de hoogteverschillen, kleurnuanceringen, klassieke steensoorten, het gekartelde dak en de trapsgewijze terrassen oogt het geheel van alle zijden aantrekkelijk. Bovendien verraadt het al iets van de grote vrijheid die je als bewoner geniet. Dat begint al bij de keuze, want bijna elk appartement is anders.

LUXE EN
COMFORT

Er is weinig waar we niet naar hebben gekeken Duurzaamheid en energiebesparing uiteraard. Maar ook naar zo praktisch mogelijke indelingen. Het is echt allemaal goed doordachte luxe en woon-comfort. Op regionaal niveau echt ongeëvenaard.

TOEGANKELIJKHEID

De grote zorgvuldigheid in de plan- en ontwerpfase heeft niet alleen positieve gevolgen gehad voor het architectonische beeld, ook van binnen leidt het tot opmerkelijke details. Allereerst beschikt elk appartement en penthouse over een zee aan ruimte. Iets dat wordt voorgezet in de terrassen. Toegankelijkheid is de rode draad door het hele complex. Alles met het oog op comfort en gemak voor de bewoners.

Het is echt allemaal goed doordachte luxe en wooncomfort. Op regionaal niveau echt ongeëvenaard.

Schrijf u in voor het plan
EN VRAAG DE BROCHURE AAN